Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Δηλώσεις...


Λίγο ακόμη να περίμενες βρε Φώτη, θα έκανε τη δήλωση ο Λαφαζάνης και θα σ’ έσωζε!  Όπως θα σώσει και τον κ. Βενιζέλο, που δήθεν προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Στο ΠΑΣΟΚ, θα την ‘πληρώσουν’ τελικά κάνα δυο-τρεις. Μικροί και αχαμνοί. Συν την Μαριλίζα ! Μην περιμένετε τίποτε απ’ τα ‘ιστορικά στελέχη’. Άλλο ένα νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ κι άλλο τώρα η κατάρρευση της χώρας, η δόση των 32 δις και τα ρέστα. Στο φινάλε, θα μαζευτούν όλοι στο μαντρί, αυτά ήταν συμφωνημένα απ’ την προηγούμενη κυβέρνηση ακόμη..
Όσο για την δήλωση του Λαφαζάνη, και μην με πείτε καχύποπτο, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ –σιγά μην ήταν  κανείς διεκδικητής έτοιμος ποτέ να κυβερνήσει- δεν ΘΕΛΕΙ αυτή τη στιγμή να κυβερνήσει. Όπως δεν ΗΘΕΛΕ ούτε τον Ιούνιο. Και δεν θέλει για προφανείς λόγους: Γιατί δεν θα μπορέσει να αποφύγει την επίσημη χρεοκοπία (ενώ κάνει τάματα στο ευρώ) εάν καταγγείλει το μνημόνιο. Γιατί οι  ‘αναλύσεις’ του καταλήγουν πως ‘ο κόσμος δεν είναι έτοιμος’ (το μεγαλύτερο άλλοθι). Γιατί δεν θέλει να σκάσει στα χέρια του η βόμβα, βλάπτοντας (όπως νομίζει) οριστικά την υπόθεση της αριστεράς. Γιατί τον συμφέρει (πολιτικάντικα) οι άλλοι να σιγοβράσουν όσο το δυνατόν περισσότερο στο ζουμί τους. Το να υποθέσω πως βγαίνει ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος, με τόση πολιτική πείρα, ετούτη την ώρα και απλά ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ, μου φαίνεται τουλάχιστον αφελές και να με συμπαθάτε…
Τώρα, θα πείτε, πως μαζί με τους ‘άλλους’, στο μαρτύριο αυτό των μέτρων-δόσεων-μέτρων-δόσεων και πάει λέγοντας, θα σιγοβράσουμε κι εμείς, ο λαός. Αυτό, μάλλον δεν ενδιαφέρει κανέναν. Κι αυτό είναι το μεγάλο δυστύχημα: Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι πιστεύει σε τέτοιες στρατηγικές. Εάν είναι αποφασισμένος έναντι της πολιτικής του επιβίωσης να ξεχάσει τον κόσμο. Εάν πιστεύει πως η ‘αριστερή υπόθεση’ εξυπηρετείται καλύτερα με την αναμονή, είναι μακριά νυχτωμένος: To 27% μπορεί κάλλιστα να ξαναγίνει 4%, εν μία νυκτί. Κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά.
Όσο για εμάς, μυξοκλαίνε μερικοί δημοκράτες για την ‘δημοσκοπική’ άνοδο της Χρυσής Αυγής: Κι όμως: Εν μέσω τέτοιας παράλυσης και χρεοκοπίας του παλιού κομματικού προσωπικού, ούτε ένας στους δέκα πολίτες, δεν έχει καταπιεί το ψέμα του κ. Μιχαλολιάκου. Ο έλληνας, δεν θα δαγκώσει ποτέ του αυτό το μήλο. Ποτέ δεν θα ακολουθήσει τα μεγάλα λόγια, όπως ποτέ δεν θα ανεχθεί τις ‘στρατηγικές’ και τις κωλοτούμπες. Ακόμη δεν έχει, δυστυχώς, αναφανεί ο χριστιανός εκείνος που θα μας πείσει όχι πως είναι αλάνθαστος και πως θα τα κάνει όλα με το μαγικό του ραβδί. Που θα μας πείσει, όμως, πως ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ.
Πού θα πάει όμως. Αργά ή γρήγορα, θα φανεί. Γιατί η ώρα της Ιστορίας έχει αλλάξει. Κι όλοι, πρέπει να διορθώσουν τα ..ρολόγια τους._

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου