Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Ισόβια !


Δεν χρειάζεται, νομίζω, να μπει κανείς σε λεπτομέρειες. Όλοι, έχουμε πια καταλάβει: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο αντιπολιτευτικό κόμμα, που κάνει την ..κωλοτούμπα ΠΡΙΝ να γίνει κυβέρνηση. Τουλάχιστον είναι ..ειλικρινείς οι άνθρωποι !

Τα είχα φοβηθεί, από τότε, αμέσως μετά τις εκλογές του 27%. Τότε που έβγαιναν οι ‘συριζαίοι’ υπερευχαριστημένοι (ως σαφέστατοι νικητές) και έλεγαν διάφορες μπούρδες, ‘να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση την απειλή μας και να διαπραγματευτεί’ και κάτι τέτοια. Η ..διολίσθηση γινόταν έκτοτε όλο και πιο ..ανάγλυφη. Ταξιδάκια στο ..ΔΝΤ. Συνεντεύξεις στα ξένα ‘μέσα’. Δηλώσεις ‘δεν θα σκίσουμε και την δανειακή σύμβαση’. Ενδοκομματικές γκρίνιες. Ορκωμοσίες και τάματα στο ευρώ και την ‘Ευρώπη’. Αφόρητος έρωτας με τους ‘νοικοκυραίους’. ‘Κάντο όπως ο Ομπάμα’ απάντηση στην ‘πολιτική της λιτότητας’. ‘Ζάππεια’ όπου ‘παρουσιάζεται το φορολογικό’ με σαφή λογική διαχείρισης και ακόμη σαφέστερη ανυπαρξία και της παραμικρότερης  αριστερής ματιάς.

Η εντελώς αδικαιολόγητη στροφή, δεν μπορεί, όλο και κάποιο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ θα κρύβει πίσω της. Άγνωστο, φυσικά στο πόπολο και τους ψηφοφόρους. Γιατί με κάποιο αντάλλαγμα την ‘αγοράζει’ συνήθως, κανείς, εκείνη την ..ξαφνική ‘εμπιστοσύνη’ που του δείχνουν οι πρώην ‘ανησυχούντες’. Δεν χρειάζεται να είναι ούτε το ‘ξεπούλημα’ ούτε η ‘εσχάτη προδοσία’ της χώρας. Αρκεί, για αρχή, η διαβεβαίωση πως δεν θα ..γκρεμίσεις το ..project. Αρκεί αυτό μόνο να ..υπογράψεις (όχι κανένα …μνημόνιο) και ..μπήκες στο κλαμπ!

Κάπου εδώ ..μπήκαμε κι εμείς. Το υπόλοιπο έργο, το ‘χουμε ξαναδεί. Ανούσιο να το επαναλάβουμε. Μάταιο να επενδύουμε τις ελπίδες μας. Αυτό που πλέον έχουμε μπροστά μας, απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ. Με όση επιείκεια και να το δεις. Με όσες καλές προθέσεις.

Για όσους εξ ημών πιστεύουμε σ’ έναν άλλο κόσμο. Σε μια άλλη ποιότητα και ουσία ζωής, δεν μένουν, δυστυχώς, πολλές εναλλακτικές. Ας μας φωτίσει ο Θεός (τον καθένα μας) κάποτε, ..κάπως, να ..συναντηθούμε…

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, το καλύτερο, -για όλους εμάς πάντα- θα ήταν, πριν καν αναλάβει την εξουσία, να επιστρέψει στα μικρά του ποσοστά.

Ισόβια._

4 σχόλια:

 1. Ίδον και ιδού είς έτερος μετά Χριστόν Προφήτης . Είχαμε μάθει πως για όλα τα μέχρι σήμερα δεινά της ταλαίπωρης Χώρας μας φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ . Ήρθε η ώρα ο εξ αποκαλύψεως νέος Ιωάννης να προφητεύσει .
  Εμείς απλά μένει να ερμηνεύσουμε πως το τέλος του κόσμου θα έρθει με την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση της Ελλάδας
  Αμετανόητα και Θρησκόληπτα αναγνώστης της προφητικότητας σας ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα φίλε 'ίδιε χδντ'..
   Καμιά προφητεία, καμιά πρόβλεψη δεν κάνω. Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε είναι πολύ πιθανό σύντομα να κυβερνήσει. Και όχι βέβαια. Καμιά συντέλεια του κόσμου δεν θα συμβεί. Δεν θα συμβεί όμως και καμία αριστερή στροφή. Όσο για το ύφος της ανάρτησης, εκφράζει τα ειλικρινή μου συναισθήματα. Πιό θυμωμένος με την αριστερά θα είμαι. Απ' τους υπόλοιπους δεν έχουμε απολύτως τίποτε να περιμένουμς..

   Διαγραφή
 2. Αν όμως δεν μετουσιώνουμε τον θυμό μας για την αριστερά σε δημιουργική κριτική , δράση και οργάνωση για να αποτρέψουμε δεξιά και να επιβάλλουμε αριστερή στροφή αφήνουμε την πορεία της σε άλλους. Στο χέρι μας και όχι στου κάθε Τσίπρα είναι , όπως και η ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονίων στο χέρι του λαού αρκει να δράσει .
  Έγραψα πολλά ,επιφυλάσσομαι στο μέλλον ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ...Κι όταν λέμε "ισόβια", εννοούμε "ισόβια"...(τελεία και παύλα;)

  Τις καλημέρες μου Θανάση!

  (Σ.Σ.: Θα χαρώ να ξανασυναντηθούμε στις ΠΛΗΚΤΡΟλογίες
  που πλέον συνεχίζω)

  ΑπάντησηΔιαγραφή