Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Πρώτα οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, μετά η ..εικόνα


Εν τω μεταξύ, εστιάζοντας –όπως ήταν φυσικό- στον άκομψο, πραξικοπηματικό, αντιδημοκρατικό, κλπ, χαρακτήρα του λουκέτου στην ΕΡΤ και στις πολιτικές του προεκτάσεις, χάσαμε το δάσος.
Αισθάνομαι, σήμερα, πως πάνω και πέρα από οποιαδήποτε άλλη πτυχή του ζητήματος, βρίσκονται οι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ των εργαζομένων.
Διότι, οι ΜΠΟΥΡΔΕΣ των ‘κυβερνητικών’ στελεχών, περί ‘σπάταλων’ και ‘κομματικών’ εργαζομένων. Περί ‘σκανδάλων στην ΕΡΤ’, τα οποία θα ‘μάθει ο Ελληνικός λαός’, κλπ, δεν ξεφεύγουν ούτε κατ’ ελάχιστο από την θλιβερή ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ όλων των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ κυβερνήσεων από το Καστελόριζο και μετά:  ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ 28% ΑΝΕΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ, ΝΑ ΑΠΟΛΥΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ. Στο φινάλε, ΚΟΨΕ τις αμοιβές τους, -συνηθισμένος είσαι, σιγά τα λάχανα-, αλλά ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. Εάν ακόμη και ΑΥΤΟ, δεν μπορεί να γίνει κατανοητό απ’ τους διοικούντες –και όσους τους επικουρούν-, έχουμε κάθε δικαίωμα να φωνάζουμε για ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ και ΑΝΟΗΤΟ, ΑΧΡΗΣΤΟ ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟ.
Εντάξει, για τον ρόλο του ΚΡΑΤΟΥΣ-ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ, και τα ρέστα, μπορούμε να ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ μας, για αιώνες, αλλά ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. Εάν, δεν καταλαβαίνουμε –δεν καταλαβαίνει ο Πρωθυπουργός πρώτος- τώρα, πως ΠΡΕΠΕΙ να ΣΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να ΒΡΟΥΜΕ ΚΟΛΠΑ να σταθούμε ΟΡΘΙΟΙ, να ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΜΕ τους έξωθεν δυνάστες, να τεχνουργήσουμε ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ, ώστε να διατηρήσουμε ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, πάμε σούμπιτοι για τον ΓΚΡΕΜΟ.
Δεν θέλεις; Δεν μπορείς να τους ΠΕΙΣΕΙΣ; Ωραία. Να το δεχθούμε: ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ! Πού σκατά τους βγάζεις; Σε ποια τεράστια τηλεοπτική αγορά τους αφήνεις με μηδέν αποδοχές; Πού θα βρει δουλειά ο εικονολήπτης; Θα πάει στο ..μπόλιγουντ;; Αυτά είναι ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ: Ξέρει πολύ καλά ο κ. Σαμαράς, όπως το ξέρει και ο κ. Στουρνάρας, πως  η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ δεν θα σταθεί εάν απλά την ΚΛΕΙΣΕΙΣ. Ξέρουν πολύ καλά, πως δεν μπορούμε να ανακάμψουμε ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΦΕΔΕΣ ο ένας στον άλλο.
Όλα, και την ΝΕΡΙΤ, και τα ΜΑΥΡΑ, κλπ, θα ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ η κοινωνία, υπό τον όρο να ΔΙΑΦΥΛΑΧΤΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ των εργαζόμενων. Με λιγότερες αποδοχές; Κανένα πρόβλημα, με λιγότερες. Με μαζεμένο το μαγαζί; Κανένα πρόβλημα: Αλλά ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
Δυστυχώς, παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες την επιχειρούμενη κωλοτούμπα του κ. Σαμαρά (να ανοίξει άμεσα η εικόνα) και των δύο εταίρων του (δεν θα ρίξουμε και την κυβέρνηση) να ΜΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΕΙ καθόλου στους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. Τί; Τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ τις έχουν ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ στο μυαλό τους;; Ή μήπως ΟΛΟΙ ΜΑΣ συμφωνούμε μ’ αυτές;;..
Λοιπόν για να έρθουμε στα συγκαλά μας: ΔΙΑΦΥΛΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και ..αναμορφώστε ό τι θέλετε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου