Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

Εμμονή στο λάθος

Για να κάνουμε μια ‘σούμα’ μετά τις τελευταίες εξελίξεις:

·         Έναν ακριβώς χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας (Ιούνιος 2012) ο κ. Σαμαράς κατάφερε από 179 βουλευτές, σήμερα, να τον στηρίζουν στο κοινοβούλιο περίπου 155, πάει να πει να έχει πλέον οριακή πλειοψηφία.

·         Μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ παίζει πλέον το προ των εκλογών του Ιουνίου του 2012 σενάριο, της περίφημης ‘συγκυβέρνησης’ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στην θέση του περιβόητου πλέον ‘δικομματισμού’ (εδώ ήρθαμε πάμε να φύγουμε).

·         Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα της ΕΡΤ να ΜΗΝ έχει βρει αποδεκτή απ’ τους εργαζόμενους λύση. Φαίνονται με τις σημερινές τους ανακοινώσεις να μην ‘διχάζονται’ απ’ τους μισθούς έναντι αποζημιώσεων που τους τάζει το Υπουργείο Οικονομικών, ούτε απ’ τις 2000 προσλήψεις συμβασιούχων, ούτε απ’ τα άλλα ‘δίκαια’ που ερήμην τους συμφώνησαν –χωρίς να λογαριάζουν τον ξενοδόχο- Σαμαράς και Βενιζέλος στις διασκέψεις.

·         Ο μόνος δρόμος στον οποίο η ατυχής εμμονή του κ. Σαμαρά να ‘σπάσει αυγά’ οδηγεί, είναι εκείνος των ..ΜΑΤ να εκκενώνουν το ραδιομέγαρο. Ακόμη και εάν επιτευχθεί μια τέτοια επέμβαση (με τόσο κόσμο εκεί το βλέπω χλωμό) δυστυχώς τα ΜΑΤ δεν ξέρουν να ..εκπέμψουν! Το ‘μαύρο’ θα γίνει ‘κατάμαυρο’..

·         Οι δύο πλέον αρχηγοί της κυβέρνησης φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται πως για να φύγει το ‘μαύρο’ απ’ τις οθόνες, χρειάζονται κάποιοι εργαζόμενοι. Ωραία η ..ΝΕΡΙΤ σου στρατηγέ μου, μόνο που χρειάζεται κάποιον στα κουπιά. 

·         Παρά την απίθανη επικοινωνιακή επίθεση που δέχθηκε απ’ τα διάφορα παπαγαλάκια ο κ. Φώτης Κουβέλης αυτές τις μέρες, θα αποδειχθεί τελικά πως μόνο η δική του πρόταση θα ήταν ικανή να εκτονώσει την κρίση. Ο κ. Σαμαράς δεν το είδε αυτό, τυφλωμένος απ’ το αρχικό του σφάλμα (κι απ’ την ..καμαρίλα), ο κ. Βενιζέλος νομίζοντας πως θα αποκομίσει δημοσκοπικά οφέλη απ’ την τρικλοποδιά στην ΔΗΜΑΡ. Μωραίνει ο Θεός…

·         Ο ΣΥΡΙΖΑ, απ’ την άλλη δείχνει αδικαιολόγητα ανέτοιμος να απλώσει χέρι βοηθείας στην ΔΗΜΑΡ, αυτή την ώρα που μοιάζει η πλέον καταλληλότερη να ενώσει τουλάχιστον το ένα κομμάτι της Αριστεράς.

To be continued…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου