Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Πρώτες σκέψεις..


·       Κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει πως ο πυρήνας της Χ.Α είναι ...32 άτομα. Η καταστολή της εγκληματικής της δράσης, επομένως, (και να με συγχωρείς κύριε Δένδια μου) πρέπει να δούμε πόσο βαθειά θα φτάσει. Προσωπικά, θα περίμενα, τα 30 εντάλματα, να γίνουν τουλάχιστον ..300 !...

·       Τελικά, ο ναζισμός του κ. Μιχαλολιάκου και των περί αυτόν, ήταν μάλλον ‘αστείος’: Κόπι-πέιστ από άλλες ιστορικές στιγμές, άλλες συνθήκες και, κυρίως, από άλλης νοοτροπίας λαό. Το οργανωμένο έγκλημα, στην εποχή μας είναι, πια, οικονομικό, έχει μπει στα χρηματιστήρια. Είναι απορίας άξιο, πώς ο ίδιος ο κ. Μιχαλολιάκος, γνώστης της ιστορίας απ’ όσο ξέρω, δεν το αντιλήφθηκε. Τελικά, σ’ αυτά, οι …φίρερ, είναι πάντα μοιραίοι..

·       Η Χ.Α. πήρε πολύ εύκολα ‘αέρα’, πολύ εύκολα καβάλησε το καλάμι. Υπό το τρομακτικό βάρος των προφυλακίσεων και των πιθανών ποινών, στις μέρες που ακολουθούν, ο μηχανισμός της είναι φυσικό να διαλυθεί εις τα εξ ών συνετέθη.

·       Η Χ.Α. τροφοδοτήθηκε, ευκαιριακά, απ’ το μεταναστευτικό, απ’ την ύφεση, απ’ την γελοιότητα του ‘συνταγματικού’ τόξου, κλπ. Αυτά όλα ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ, είναι όμως αμφίβολο, μετά το πλήγμα που δέχθηκε, εάν μπορεί αυτή, η  πίσω απ’ τα κάγκελα, Χ.Α. να τα εκμεταλλεύεται πια.. 

·       Όπως και να έχει, ακόμη κι αν η Χ.Α. στις όποιες επόμενες εκλογές, πάρει όποιο ποσοστό, οφείλουμε όλοι να αποδεχθούμε τις πολιτικές της επιδόσεις. Άλλο εγκληματικότητα, άλλο δημοκρατία. Για τον λόγο αυτό, πιστεύω πως θα ήταν λάθος να  κηρυχθεί παράνομη ως κόμμα. Η συμμορία πρέπει να εξαρθρωθεί. Οι ιδέες, όσο αστείες κι αν είναι, αλλιώς αντιμετωπίζονται.

·       Ότι και να πει, ότι και να πράξει, τώρα, η Νέα Δημοκρατία, δεν μπορεί να πείσει κανέναν, για την τεράστια καθυστέρηση (ανοχή) που έδειξε απέναντι στην εγκληματική δραστηριότητα της Χ.Α. Θα παραμείνει στίγμα για το κόμμα του κ. Σαμαρά (και για τους ..συμβούλους του) η πολύ εύκολη διολίσθησή της πίσω, στην παμπάλαια ‘δεξιά του παρακράτους’. Το πιο πιθανό είναι πως όχι μόνο ο θάνατος του Φύσσα, αλλά ίσως κι άλλα πολλά εγκλήματα, θα είχαν αποφευχθεί

·       Όσο αποτελεσματική και σβέλτη και να φανεί τώρα η ‘δικαιοσύνη’, δεν μπορεί να πείσει κανέναν για την ανεξαρτησία της, ούτε -και κυρίως- για την ευαισθησία της, απέναντι στην κοινή παρανομία. Συνέβαιναν (και συμβαίνουν κι άλλα) αυτόφωρα εγκλήματα, σε μεγάλη κλίμακα, αλλά κανείς εισαγγελέας δεν ‘ενοχλήθηκε’. Είναι μεγάλη ευκαιρία, να κοιτάξει τον εαυτό της στον καθρέφτη.

·       Όσο αποτελεσματική και να αποδειχθεί τώρα η Αστυνομία, κανείς δεν μπορεί να πειστεί πως δεν είχε (κι επομένως, ακόμη έχει) ισχυρές διασυνδέσεις με την Χ.Α. Είναι προφανές πως δεν μπορεί μόνο δύο αστυνομικοί να ενεπλάκησαν όλα αυτά τα χρόνια. Η ‘αδιάφορη’ διμοιρία των ΜΑΤ, την επόμενη μόλις της δολοφονίας του Φύσσα,  από μόνη της βγάζει μάτια. Κύριε Μητσοτάκη, ιδού πεδίον δόξης λαμπρό: Για απολύσεις ΤΕΤΟΙΩΝ αστυνομικών, καμιά απεργία δεν θα σας ενοχλήσει..

·       Διαβάζω πως συνελήφθησαν τρεις γυναίκες, ανάμεσά τους, η σύζυγος ενός εκ των βουλευτών και η σύντροφος ενός άλλου. Αναρωτιέμαι: Δεν ήξερε, τάχα, η σύζυγος του ίδιου του κ. Μιχαλολιάκου, για τις εγκληματικές πράξεις της Χ.Α.; Μήπως πρέπει να εκδοθεί ένα ένταλμα και για εκείνη;;..

·       Δεν περίμενα και πολύ καλύτερη ενημέρωση απ’ τα καναλάκια, και τα παπαγαλάκια τους. Ξαφνικά, τώρα, όλοι έγιναν ‘αντιφασίστες’! Εμετικό...

·       Η ανιστόρητη (και σαφώς ύποπτη) μπούρδα περί της ‘καταδίκης της βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται’, (προέκταση της γελοίας θεωρίας των δύο άκρων), συνεχίζει με ένταση να αναμασιέται στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις. Κάποιος ας θυμίσει επιτέλους στον ΣΚΑΙ πως και η Ιερά Συμμαχία, κάποτε, καταδίκασε την ‘βία’ του Κολοκοτρώνη. Έλεος πια..

·       Όχι ότι κι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στα γεγονότα ήταν και η καλύτερη. Τόσο πια δύσκολο ήταν, κάποιος, να παραδεχθεί πως η ποινική καταστολή της εγκληματικότητας της Χ.Α. ήταν, όπως κι αν έγινε, θετική; Άσε η άλλη χαζομάρα, για ‘μετατροπή’ των πιθανών επαναληπτικών εκλογών, σε ‘δημοψήφισμα’. Αυτό, ήθελα να ‘ξερα, ποιος έξυπνος το σκέφτηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να έχει πανικοβληθεί απ’ την πιθανή οικειοποίηση  σημαντικού ποσοστού ψήφων της Χ.Α. απ’ την Νέα Δημοκρατία. Όμως, στην πολιτική (όπως και στο ποδόσφαιρο) δεν πρέπει να κοιτάς τι κάνει ο άλλος, αλλά τι σκατά κάνεις ΕΣΥ (εάν θέλεις κάποτε να κερδίσεις)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου