Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Γκριζοκόκκινο...
Γνωρίζουμε τώρα, εκ του ασφαλούς, τι ζήτησε –βιαστικά- ο κ. Τσίπρας στο γράμμα του, απ’ τον Άι Βασίλη.  Όμως, ας ανταποκρίθηκε ο άγιος με το παραπάνω – με τις πλαστές πινακίδες του Νεοδημοκράτη κ. Λιάπη. Ας έστειλε το δώρο του δέκα, σχεδόν ημέρες νωρίτερα. Το Χριστουγεννιάτικο πυροτέχνημα δεν ήταν αρκετό να κρύψει το γκρίζο… 


Πέραν του τυχαίου της σύλληψης (αυτό ήταν το δώρο), δυστυχώς τίποτε άλλο δεν μας εξέπληξε: Έτσι κι αλλιώς, ο κ.  Λιάπης, ήταν ένας φελλός που όλοι –αντίπαλοι και μη-  γνώριζαν πως ήταν ο χρυσο-βολεμένος, ανεπρόκοπος ‘ανιψιός’ του ‘εθνάρχη’ θείου του. Και πως  εάν δεν λεγόταν Λιάπης και λεγόταν Καραμανλής, είναι πολύ πιθανόν να είχε γίνει και πρωθυπουργός αυτής της χώρας ! Κι ακόμη, πως όλοι οι πολιτικοί  –αντίπαλοι και μη- γνώριζαν καλά τα γκρίζα, χρυσοφόρα του αλισβερίσια με την Siemens και τον κ. Χριστοφοράκο κι ας αποφάνθηκαν πως μόνο ‘πολιτικές’ ήταν οι ‘μίζες’ του. 


Τίποτε –δυστυχώς- δεν μας εξέπληξε. Τέτοιοι μας κυβέρνησαν. Απ’ την μια, η ‘μάγκικια’, γεμάτη ‘καπατσοσύνη’ ‘λαϊκή δεξιά’ (όπως την ονειρεύεται παγίως ο κ. Κρανιδιώτης) κι απ’ την άλλη, το ΠΑΣΟΚ, των Κοσκωτάδων και των ..πάμπερς. Γιατί, κι αν ακόμη, τότε, ήμαστε υπό την τύφλωση του ‘ένδοξου’ 81 και θέλαμε να πιστεύουμε πως το 89 ήταν ‘βρώμικο’, βρώμικο ήταν μόνο το ΠΑΣΟΚ, που είχε επάξια διαδεχθεί εκείνη την παλιά, λαϊκή δεξιά του ‘ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε’, για να φτάσει με εναλλαγές και περίσσια χυδαιότητα μέχρι τα δομημένα, τα χρηματιστήρια των σαράντα αθώων και τα οξειδωμένα υποβρύχια του ‘πίσω απ’ τις λέξεις κρύβεται ο ..Βαγγέλης’.


Όσο, όμως, δεν μας εκπλήσσει καθόλου η απόλυτη ξεφτίλα ενός δεξιού φελλού, τόσο περισσότερο μας στενοχωρεί και μας πλήττει, η ‘καπατσοσύνη’ ενός ‘αριστερού’!


Μην γελαστεί, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ, να πιστέψει, πως οι ‘εξηγήσεις’ του κ. Τσουκαλά μας καθησύχασαν. Εντάξει, νόμιμη είναι η ‘ιδιωτική’ εθελούσια , της ‘ιδιωτικής’ τράπεζας. Εντάξει, νόμιμη είναι και η ‘ιδιωτική’ αποζημίωση της ‘ιδιωτικής’ ασφαλιστικής. Και, οκ, ας το βουλώσουμε μην πάμε πιο βαθειά, ας το βουλώσουμε –εάν είναι να ξεφορτωθούμε τα κοράκια. Ας μην ρωτήσουμε ούτε για το τι διάτανο εθελούσια ήταν αυτή, και πώς τρελάθηκε η τράπεζα και την αποφάσισε, όταν εσύ ο ίδιος είσαι ηγέτης του σωματείου. Κι ούτε να ρωτήσουμε, τι σκατά ‘συνταξιοδοτικό’ ήταν αυτό για να πάρεις 650.000 ευρώ, πόση δόση έδινες, ποιος την έδινε την δόση αυτή και τα ρέστα, ας το βουλώσουμε..


Και να εξηγηθώ: ούτε ρακένδυτους, ούτε πένητες τους θέλουμε τους αριστερούς εκπροσώπους μας, μην σπεύσετε σε τέτοιες σοφιστείες. Και αξιοπρεπείς τους θέλουμε. Και κάτι τις παραπάνω να τους δώσουμε. Κι ας καίμε –εμείς- τα σπίτια μας, με τα τζάκια και τις σόμπες και τα κεριά, δεν πειράζει: Αλλά, φιλαράκο μου, -δεν σε ξέρω σαν άνθρωπο, και σχώρα με- αυτή η ..καπατσοσύνη σου, είναι πάρα πολύ κοντά στις ..πλαστές πινακίδες του Μισέλ! Κι αυτή η ‘νομιμότητα’ των εξηγήσεών σου, είναι πάρα πολύ κοντά στο ‘ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό’ εκείνου του άλλου, που εσχάτως τον τσάκωσαν να κυκλοφορεί με άλλο look (γιατί με το γνωστό του θα έτρωγε ξύλο)! Κι όσο για τον Μισέλ. Ή τον ‘άλλο’ με τα ..βατοπέδια, χαλάλι τους, δεξιοί ήταν, τους ξέρουμε: Εσύ όμως, υποτίθεται πως πας να τα βάλεις με τα ‘συμφέροντα’, τους ‘τραπεζίτες’, τις τρόικες!..


Με λίγα λόγια, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, όταν το κόκκινο γίνεται γκρίζο, μας νοιάζει και μας πονάει. Γιατί, γνωρίζετε καλά, πως όλοι εμείς οι χαζοί εδώ κάτω,  το μόνο που έχουμε να επενδύσουμε, είναι τα όνειρά μας και οι ελπίδες μας. Τα όνειρά μας κι οι ελπίδες μας, πως κάποιος χριστιανός κάποτε, θα έρθει αποφασισμένος να καυτηριάσει το σάπιο. Και πως αυτός ο κάποιος, δεν μπορεί –ποτέ δεν υπήρξε άλλη πιθανότητα- παρά να είναι αριστερός στα πιστεύω του, αθώος στον ‘πρότερο βίο του’, καθαρός στην συνείδησή του. Και ξέρουμε καλά, πως τα εξαψήφια νούμερα στο βιβλιάριο, είναι μεγάλο βάρος για τα ..όνειρα…


 Κι αφού τα ‘πα (και ξαλάφρωσα), και αμαρτίαν ουκ έχω, για να μην κλείσω έτσι ..γκριζοκόκκινα, ας επιστρέψω στον κ. Λιάπη.


Δεν κατάλαβα! Δεν κατάλαβα την τρομερή ανακοίνωση του κ. Σαμαρά, πως ‘όσοι βουλευτές παρανομούν’ θα χάνουν (από εδώ κι εμπρός, όχι αναδρομικά όπως στα φορολογικά) τα ..προνόμιά τους και τις ..’ατέλειές’ τους!!  Τι εννοεί ο κ. Πρωθυπουργός;; Πως θα συνεχίσω να πληρώνω βουλευτική σύνταξη σ’ αυτόν τον επίορκο;; Πως θα συνεχίσει αυτό το αίσχος να εισπράττει εκατό χιλιάδες ευρουλάκια τον χρόνο, την ώρα που ο άλλος δεν έχει τι να κάψει για να ζεσταθεί;; Τέτοια φρικτή τιμωρία θα του επιβληθεί; Θα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας και καθάρισε;; 


Τί λέτε κύριε Πρωθυπουργέ;;


Σοβαρολογείτε;;..


Σας βλέπω στις ευρωεκλογές να σας καταπίνει κι ο …Μιχαλολιάκος…


Και καλά θα σας κάνει._

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου