Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή ??...


Οι  νέες προφυλακίσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Το μπαράζ αποκαλύψεων με φωτογραφίες (με όπλα κλπ), αλλά και με ‘ρεπορτάζ’ για την σχέση της με το εμπόριο λευκής σαρκός, στις εφημερίδες. Η επαναφορά τις τελευταίες ημέρες του θέματος της εγκληματικής οργάνωσης από το γνωστό κυρίαρχο συγκρότημα του τύπου, όλα αυτά ‘μυρίζουν’ πως, ίσως, η παραπαίουσα κυβέρνηση της ΝΔ (με τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ) έχει αποφασίσει να θέσει το ακροδεξιό κόμμα ‘εκτός νόμου’.


Οι πιθανές αιτίες μπορεί να είναι πολλές ταυτόχρονα: Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που σίγουρα τα κόμματα της συγκυβέρνησης διαθέτουν, να τους δείχνουν μια μη διαχειρίσιμη εκλογική κατάρρευση. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να αποδείχθηκαν απ’ την μια ‘μικρή’ δεξαμενή πιθανών ψηφοφόρων κι απ’ την άλλη περισσότερο ‘σκληρό καρύδι’ απ’ ότι φαντάζονταν (παρά τις συνεχείς επιθέσεις εναντίων του κ. Καμμένου σε προσωπικό επίπεδο όλο τον τελευταίο καιρό). Οι ‘επιτυχίες’ του κ. Δένδια στο ‘μεταναστευτικό’ (που μυρίζουν μεσαίωνα) να απέδωσαν πενιχρά αποτελέσματα (αρκετά παλιά είχα γράψει πως το μεταναστευτικό δεν ήταν πλέον το κρίσιμο για την Χ.Α., που έξυπνα είχε πια αρχίσει να ποντάρει καθαρά στο ‘αντιμνημόνιο’ υιοθετώντας ακόμη και αριστερή φρασεολογία). Το 10 με 12 τοις εκατό που επίμονα εμφανίζεται σαν εκλογικό ποσοστό της Χ.Α. να μοιάζει ελκυστικός ‘μεζές’ και να το θεωρούν εκ προοιμίου ‘δικό’ τους, ως προερχόμενο (όπως πιστεύουν) απ’ τους κόλπους τους.


Εάν έχω δίκιο, είναι πιθανόν πολύ σύντομα να δούμε κι άλλες ‘εντυπωσιακές’ κινήσεις εκ μέρους των διωκτικών αρχών, για παράδειγμα κι άλλες συλλήψεις κεντρικών προσώπων της οργάνωσης, κι άλλες ‘αποκαλύψεις’, κλπ. Το σίγουρο είναι πως το τοπίο θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει πριν τις εκλογές του Μαΐου,  ώστε η Χ.Α να μην μπορέσει να αποτελέσει επιλογή των ψηφοφόρων της. 


Ενδιαφέροντα ερωτήματα –σε τέτοια περίπτωση- είναι πρώτον, πώς θα συμπεριφερθούν τελικά οι ψηφοφόροι αυτοί (εκλογικά) και, δεύτερον, πώς θα αντιδράσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ιδιαίτερα η αριστερά που έχει πικρές μνήμες από  ..ποινικοποιήσεις και διωγμούς) στη ψήφιση μιας τέτοιας πρότασης (για νομικό εξοστρακισμό της Χ.Α.). 


Αναμφίβολα, πάντως, εάν κάτι τέτοιο συμβεί με τέτοια ταπεινά κίνητρα και με  ‘φερετζέ’  την ‘αδέκαστη’ δικαιοσύνη, θα πρόκειται για σαφή υποχώρηση της Δημοκρατίας μας σε μακρινές εποχές. Υποχώρηση που, εάν δεν πληρωθεί αλλιώς, πάντως δεν θα αποτελεί καλό προηγούμενο.


Οψόμεθα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου