Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Καμία έκπληξη...
Το μνημόνιο καταβροχθίζει τα πολιτικά του παιδιά. Οι διεργασίες που γίνονται αυτή τη στιγμή (κατάρρευση της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ, επανάκαμψη του ΛΑΟΣ, πλασάρισμα του Βενιζέλου ως πόλου ανασύστασης του ‘δημοκρατικού κέντρου’, ενσωμάτωση του ‘καλού’ κομματιού της Χρυσής Αυγής, (δόγμα Μπαλτάκου) κλπ) δεν είναι παρά οι έσχατες προσπάθειες να διασωθεί το πολιτικό προσωπικό. Όλοι όμως το γνωρίζουν καλά: Όσο η λύση δεν είναι ανεκτή απ’ την κοινωνία, τέτοιες πολιτικές κινήσεις είναι εκ των προτέρων καταδικασμένες.


Με τα δεδομένα αυτά η άμεση εμπλοκή ‘επιχειρηματιών’ στην πολιτική είναι κάτι περισσότερο από πιθανή. Τα φαινόμενα του κ. Μπέου  στον Βόλο και του κ. Μαρινάκη στον Πειραιά δεν είναι τυχαία. Όπως τυχαία δεν είναι και η θριαμβευτική τους επιτυχία.

Η αναπάντεχη εμφάνιση της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου, το βράδυ των αποτελεσμάτων στον Alpha μόνον ουρανοκατέβατη δεν μπορεί να είναι. Μπορεί η ίδια να ‘ορκίστηκε’ στην κ. Στάη πως δεν έχει ‘καμιά απολύτως πρόθεση’ να ‘κάνει κόμμα’ (!), πλην η ‘επίθεσή’ της στον κ. Μαρινάκη (που απαντήθηκε με ‘πυρά’ την επόμενη απ’ τον νέο Δήμαρχο του Πειραιά) ακριβώς το αντίθετο δηλώνει. Το παιχνίδι χοντραίνει και οι ανταγωνισμοί των οικονομικών συμφερόντων ξεγυμνώνονται δειλά-δειλά στο ίδιο το πολιτικό προσκήνιο.

Το σύστημα δεν θα φοβηθεί να αναλάβει από μόνο του πρωτοβουλίες τύπου Μπερλουσκόνι, τώρα που οι πολιτικοί του ‘υπάλληλοι’ εφθάρησαν. Έχει άλλωστε όλα τα μέσα για να το επιχειρήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου