Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Θεϊκή κατάρα..
Όταν ο Αλλάχ κάλεσε τον Προφήτη στο σπήλαιο και του ‘υπαγόρευσε’ το Κοράνι, του έκρυψε την κατάρα που είχε προνοήσει για τους μακρινούς απογόνους των πιστών του: Πως κάποτε θα κληθούν να ζήσουν πάνω σε μια θάλασσα από πετρέλαιο! Το Ισλάμ του Αβερρόη, της Άλγεβρας και της Αλάμπρα, πάνε αιώνες που πλέον δεν υπάρχει. Πέρασε στα σκιερά παρασκήνια της Ιστορίας το ίδιο βιαστικά όσο είχε αναδυθεί.  Η έσχατη λάμψη του, η Οθωμανική, στην πραγματικότητα, δεν ήταν παρά η επικράτηση των δικών του ‘βαρβάρων’, που το έστελναν οριστικά και αμετάκλητα στον τάφο.

Το τωρινό Ισλάμ, το μετά την αποικιοκρατία και το ..πετρέλαιο, μόνο σαν καρικατούρα εκείνης της παλαιάς δόξας μπορεί να θεωρηθεί.  Κατακερματισμός. Ξενόδουλοι Εμίρηδες και Πρόεδροι. Χλιδή και εξαθλίωση. Το βαρύ χέρι των ‘ισχυρών’ και των ‘πλανηταρχών’ αυτού του κόσμου, να ανακατεύει το τοπίο όπως κάθε φορά του αρέσει και φυσικά, αίμα: Ποτάμι αίμα να τρέχει. Αίμα πιστών και απίστων. Αίμα φανατικών και μη. Αίμα τις περισσότερες φορές χρωματισμένο με θρησκευτικές δικαιολογίες. Αιρετικό. Ορθόδοξο. Φανατισμένο λιγότερο ή περισσότερο, όμως πάντα: Αίμα κυρίως αθώων και αμάχων!

Μια αιματοβαμμένη καρικατούρα είναι κι αυτή που παρακολουθούμε τώρα με τους λεγόμενους ‘τζιχαντιστές’. Που κοροϊδεύουν τον κόσμο και κυρίως τους ίδιους τους οπαδούς τους, πως το ‘σωστό’ Ισλάμ είναι αυτό εδώ του Ιερού πολέμου, κατά παντός δήθεν απίστου. Που έχουν για αρχηγό έναν ανεκδιήγητο, που άλλαξε το όνομά του και αυτοβαφτίστηκε «Αμπού Μπακρ της Βαγδάτης» (Αμπού Μπακρ λεγόταν ο πρώτος μετά τον Προφήτη Χαλίφης) και ισχυρίζεται πως είναι –λέει- απόγονος κατευθείαν του ίδιου του Μωάμεθ ! Που, όμως, καταλαμβάνει με επιμέλεια χαρτογράφου πετρελαιοφόρες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, και συνεχίζει να πουλάει το χρυσοφόρο κοίτασμα. Που λεηλατεί προσεχτικά τις Τράπεζες των περιοχών που καταλαμβάνουν οι μισθοφόροι ‘μαχητές’ του. Που πιάνει ομήρους και ζητάει λύτρα μέσω facebook και sms. Που τον έχει αποκηρύξει ακόμη και η Αλ Κάϊντα, κανείς δεν έχει δει το πραγματικό του πρόσωπο και φυσικά υπάρχουν σοβαρές υποψίες με τα όσα κάνει, πως είναι στρατολογημένος απ’ τις ..Ισραηλινές Μυστικές Υπηρεσίες, ίσα-ίσα για να βλάψει το Ισλάμ…

Τώρα, βέβαια, μυρίζει ..Σταυροφορία. Ο Στρατηγός απ’ τις ΗΠΑ ήδη ισχυρίζεται πως για να κατασταλεί η ‘τρομοκρατία’ πρέπει να γίνει ‘επέμβασις’. Ο κύριος Πλανητάρχης, δηλώνει πως η Αμερική ‘δεν ξεχνά’ και πως ‘εκείνοι που έσφαξαν τον δημοσιογράφο, θα πληρώσουν’. Κι επειδή, ανέκαθεν οι Σταυροφορίες γίνονταν υπό τις Παπικές ευλογίες, ήδη ο Πάπας δήλωσε κι αυτός πως ‘είναι πρόθυμος να επισκεφτεί την Συρία’!..

Θα δούμε τι θα ακολουθήσει. Ένα ‘κράτος’ κατασκευασμένο εκεί ανάμεσα στο Ιράκ και την Συρία, ελεγχόμενο απ’ τους Αμερικανούς ή η συντριβή του ISIS με αποκατάσταση της προηγούμενης κατάστασης; Το σίγουρο είναι πως όλος αυτός ο ‘θόρυβος’, άφησε το Ισραήλ να σφαγιάσει ανενόχλητο ακόμη μια φορά την Γάζα και το ‘παλαιστινιακό’ (επιτρέψτε μου βοηθούσης και της Χαμάς) να πάει πάλι προς τα πίσω ακυρώνοντας τις πρόσφατες διαπραγματευτικές του επιτυχίες.

Βαρειά η θεϊκή κατάρα. Ίσως η λύτρωση να έλθει, για τους βασανισμένους αυτούς λαούς, όταν θα στερέψει και η τελευταία σταγόνα του πετρελαίου πάνω στο οποίο βρέθηκαν να επιπλέουν. Κι αυτό, μάλλον αργεί._

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου