Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ..Καζαμίας του ΕΝΦΙΑ !!..
15/9 έως …..(σταδιακά?!):  Μπορείτε να δείτε τον παλιό (πιθανώς λανθασμένο) ΕΝΦΙΑ, σε ΣΩΣΤΕΣ (6) δόσεις (με πρώτη στις 30/9)….

22/9 έως 24/9 (σταδιακά μέσα σε τρεις μέρες?!): Μπορείτε (επιτέλους) να δείτε τον …σωστότερο (θα έχουν διορθωθεί τα εκτός αντικειμενικού συστήματος κλπ, αλλά μόνον αυτά) ΕΝΦΙΑ, και επομένως να αρχίσετε να πληρώνετε. Φυσικά ΔΕΝ θα έχει γίνει η διόρθωση ως προς τα ξενοίκιαστα μη ηλεκτροδοτούμενα, και επομένως όσοι πέφτουν στην περίπτωση αυτή, θα ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΠΟΣΑ….

1/10 έως τέλος Οκτωβρίου: Ανοίγει το πρόγραμμα για τζάμπα διορθώσεις. Όσοι κάνουν διορθώσεις, προφανώς το TAXIS θα εκδίδει ΝΕΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ του ΕΝΦΙΑ (σε πόσες μέρες άραγε;) και εφόσον το τυχόν ποσό επιστροφής θα είναι μεγαλύτερο από 300 ευρώ, θα ΚΑΛΕΙΤΑΙ ο φορολογούμενος στην Δ.Ο.Υ να φέρει τα ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ…..

15/10 Η Γραμματεία θα δώσει ΟΔΗΓΙΕΣ για το πώς θα διορθωθούν  οι εκκαθαρίσεις για τα ξενοδοχειακά κτίρια που ιδιοχρησιμοποιούνται κλπ, κλπ,  διότι ακόμη δεν ξέρουμε πώς, πάντως μέχρι τότε πληρώνετε εσείς και βλέπουμε…

Τέλος Οκτωβρίου: Επιτέλους θα ενσωματωθεί στα εκκαθαριστικά (πόσες φορές άραγε θα το τυπώσουμε το ευλογημένο;;) η περίπτωση των ξενοίκιαστων (μη ηλεκτροδοτούμενων)….

Δεκέμβριος (σιγά μη θέλετε και ακριβή ημερομηνία): Θα ανοίξει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το πρόγραμμα για όλες τις εντός του 2014 αλλαγές στην ακίνητη περιουσία (έπρεπε να είναι ανοιχτό απ’ τον ΙΟΥΝΙΟ κανονικά), εν τω μεταξύ όσοι έχετε κάνει αποδοχές, αγορές, γονικές παροχές, κλπ μέσα στο 2014, δεν μπορείτε μέχρι τότε να νομιμοποιήσετε τίποτε, αφού οι συμβολαιογράφοι ζητούν πιστοποίηση απ’ το taxis !.....Αυτές (περιληπτικά, διότι είναι πιο αναλυτικές) είναι οι ΟΔΗΓΙΕΣ που έβγαλε σήμερα η ΓΓΠΣ, για τον περιβόητο ΕΝΦΙΑ και την ...απλή (όπως όλοι εύκολα αντιλαμβάνεστε) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ εκκαθάρισης και εξόφλησής του!...

Τις υπογράφει η κ. Κατερίνα Σαββαΐδου, η αντικαταστάτρια του κ. Θεοχάρη (που έφυγε και γλίτωσε ο άνθρωπος την κατάλληλη στιγμή)…

Φυσικά, ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ η κ Σαββαϊδου. Όπως δεν έφταιγε ο κ. Θεοχάρης. Όπως δεν έφταιγε ο κ. Καραβίτης, για τον ίδιο τον ΕΝΦΙΑ, αυτά του ζήτησαν οι ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ (που τώρα βλέποντας την καταστροφή τρέχουν να κρυφτούν, με πρώτον-πρώτο τον κύριο Πρωθυπουργό (!), χωρίς ΤΣΙΠΑ πίσω απ’ τους Γενικούς Γραμματείς και τους τεχνοκράτες). Όσο για τον κ. Χαρδούβελη, όσο ΑΘΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΑ κι αν ήταν η δήλωσή του (δεν είναι δικός μου νόμος), ούτε κι αυτός μπορεί να φταίει επί της ουσίας, για όσα ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ στη Βουλή! 

Διότι αυτοί (Ο κ. Γεωργιάδης που καλεί τον κ. Χαρδούβελη σε παραίτηση, ο κ. Τζαμτζής που ..λεονταρίζει στα κανάλια, οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ, που έχουν καταντήσει ‘στο τέλος να ψηφίζουν’) είναι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ, κι όχι οι τεχνοκράτες και οι υπάλληλοι. Ας μπουν στον κόπο, όλοι αυτοί οι επιεικώς ΑΝΙΚΑΝΟΙ να ΑΝΑΓΝΩΣΟΥΝ τις σημερινές ΟΔΗΓΙΕΣ, ώστε να δουν το ΑΛΑΛΟΥΜ που δημιούργησαν με την ακίνητη περιουσία απ΄ την ΑΡΧΗ της κρίσης, μέχρι το σημερινό του αποκορύφωμα! Ας μπουν κι ας διαβάσουν, ώστε να καταλάβουν πως εάν μέχρι σήμερα υπέστησαν κάποια πολιτική ΦΘΟΡΑ, με τις ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ τους να επιβάλουν έναν αντισυνταγματικό νόμο (στα όρια της συνταγματικότητας τον περιγράφουν οι ίδιοι), ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΘΟΡΑ, με την παραπάνω ανεκδιήγητη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ εφαρμογής του. Ας μπουν να διαβάσουν, το ΤΕΡΑΣ της ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ που δημιούργησαν, αυτοί που ευαγγελίζονται ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΑΠΛΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, και λοιπές ΜΠΟΥΡΔΕΣ ! Ας μπουν να διαβάσουν, μπας και καταλάβουν πως πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να μας αδειάζουν τη γωνιά (πράγμα που όφειλαν να είχαν κάνει τον Σεπτέμβριο του 2009, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία)!...

Είναι ...όμορφη η σημερινή ανακοίνωση των οδηγιών απ’ την κ. Σαββαϊδου. Σχεδόν ...ειρωνική. Ας την πάρουν ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, κι ας την τρίψουν στην μούρη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου