Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Δεν είναι η πρώτη φορά...
Δεν είναι το θέμα μας ο κ. Νίκος Ρωμανός. Ούτε οι ιδέες του. Ούτε το εάν είναι ανόητος ή ήρωας. Ούτε από πού κρατάει η σκούφια του. Ούτε ο γάμος του στη φυλακή. Ούτε η σχολή στην οποία μπήκε. Ούτε εάν θέλει ειλικρινά να σπουδάσει ή όχι. Τίποτε απ’ όλα αυτά. Κι όποιος ασχολείται μαζί τους, έχει ξαστοχήσει είτε κατά λάθος, είτε σκόπιμα: Το θέμα είναι το ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ μας σύστημα: Μεσαιωνικό. Απάνθρωπο. Αναποτελεσματικό. Εκδικητικό. Κατ’ όνομα, δηλαδή, ‘σωφρονιστικό’.

Αυτή η ‘καρδιά’ του ζητήματος, αγγίζει και δύο άλλα ...‘θεματάκια’.

Το πρώτο είναι φυσικά το ‘ΠΟΛΙΤΙΚΟ’. Διότι απ’ την χούντα της Μακρονήσου και των βασανιστηρίων, έχουν μεσολαβήσει 40 χρόνων ..Δημοκράτες Υπουργοί Δικαιοσύνης. Που φυσικά, τώρα, όλοι τους, τρων και πίνουν στην υγεία των κορόιδων (όλων ημών), επιβραβευμένοι για την, τουλάχιστον, ανικανότητά τους. Στην ατέρμονη αυτή σειρά, έσχατος χρονολογικά είναι κι αυτός ο κ. Αθανασίου, που κρύβεται αυτές τις ημέρες πίσω απ’ το ‘γράμμα του νόμου’ αντί να δει την ουσία και το προφανές: Ένας άνθρωπος είκοσι χρονών ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ από απεργία πείνας το 2014, μάλιστα λιγάκι πριν να έλθει η ..ανάκαμψη…. 

Το δεύτερο, είναι η δική μας ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, που βαστάει κι αυτή άλλο τόσο (40 χρόνια). Γιατί βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που απ’ τα κελιά των ‘Κορυδαλλών’ αυτής της χώρας ξεχειλίζει η μπόχα της φρίκης. Όλοι μας λίγο-πολύ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, έχουμε ΑΚΟΥΣΕΙ, έχουμε ΔΙΑΒΑΣΕΙ. Επομένως, στον βαθμό που μας αναλογεί (τους ψηφίζαμε στο κάτω-κάτω), είμαστε κι εμείς ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.

Η Αριστερά που έρχεται στην εξουσία (όπως όλα δείχνουν) οφείλει από τώρα να ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ, πως μια απ’ τις πρώτες-πρώτες της ΠΡΑΞΕΙΣ, θα είναι να ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ όλες αυτές τις ‘φυλακές’ και να τις ξαναχτίσει απ’ την αρχή. Πως ΑΜΕΣΑ, θα ‘ξηλώσει’ κι όλο αυτό το σύστημα της εξαθλίωσης, της απανθρωπιάς, της ‘κρατικής’ εκδικητικότητας, για να φτιάξει ένα καινούργιο, στα ανθρώπινα μέτρα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου