Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

Αφηγήματα..


Η ..‘ρεαλίστρια’ αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε εντός επτά μηνών απ’ το αφήγημα της αριστερής αγιότητος (παρθενίας) σ’ εκείνο του …safe sex (στρογγυλεμένο μνημόνιο) με τους ευρωπαίους βιαστές! Παρόμοιο είναι και της Νέας Δημοκρατίας, πλην όμως πιο κουτοπόνηρο, πιο ‘πάρε τα λεφτά και ..σκύψε’, θα τα εφαρμόσουμε όλα και ‘στα γρήγορα’ λέει ο κ. Μεϊμαράκης. Την έλλειψη σαφούς διαφοράς επιβεβαιώνουν οι επί παραγγελία δημοσκοπήσεις: Το ντέρμπι, όμως δεν θα είναι και τόσο ντέρμπι, η διαφορά θα παίξει στις 4-5 μονάδες με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ. Η δεξιά έχει φάει τα ψωμιά της εδώ και καιρό. Χρειάζεται υπερβολική επιείκεια για να ονομάσεις τα επί δεκαετίες εγκλήματά της ως ‘λάθη’. Με έναν ‘μεταβατικό’ πρόεδρο πρώην ..αναπληρωματικό και νυν όψιμο …λεβεντόμαγκα. Με την χειρότερη ever σύνθεση (από ποιόν να πιάσεις και σε ποιόν να τελειώσεις). Με το ‘μαντρί’ να έχει εδώ και χρόνια διαλυθεί στα τρία, ακόμη κι αν πετάξει εκτός βουλής τους ΑΝΕΛ, δύσκολα θα πάρει κεφάλι. Παραδόξως, στο φαγοπότι δεν έχει κληθεί το ΠΑΣΟΚ, φαίνεται καθηλωμένο στην γωνία που του εξασφάλισε η ιστορία, ενώ δεν λέει και κάτι διαφορετικό. Η κ. Γεννηματά, πάντως, θα είναι ευχαριστημένη, εάν μπορέσει μετά τις εκλογές να τσιμπήσει κάποια ψίχουλα απ’ το κυβερνητικό τραπέζι (όποιος και να το στρώσει)…

Την πλέον ηλίθια πρόταση των εκλογών, διατυπώνει η πρώην ‘αριστερή πλατφόρμα και νυν ΛΑΕ. Οι αυτόχειρες διασπασθέντες του κ. Λαφαζάνη, βρέθηκαν σ’ ένα ταξί στον δρόμο για το ..νομισματοκοπείο! Εν ονόματι μιας αδειανής ‘αξιοπρέπειας’, εισηγούνται (αιφνιδιασμένοι;) να γίνουμε εξαθλιωμένοι εκτός ευρώ αλλά ταυτόχρονα να μείνουμε εντός ΕΕ (!!),  τζάμπα πόρνες του συστήματος δηλαδή.  Εξ αυτού, είναι πολύ πιθανό (ίσως και ιστορικά δίκαιο) το ..ταξί απλώς να τους αφήσει …εκτός βουλής.

Η Χρυσή Αυγή και το ΠΟΤΑΜΙ του κ. Στ. Θεοδωράκη, θα υποστούν μείωση την ερχόμενη Κυριακή. Η πρώτη γιατί επιμένει στα ίδια σκιαχτικά που έχουν ταβάνι, το ΠΟΤΑΜΙ γιατί δεν αφηγείται ..τίποτε. Ο λόγος του ‘επικεφαλής’ (έτσι αυτοαποκαλείται) του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, είναι ένα ζαλισμένο μίγμα δήθεν ‘λογικής’, δήθεν ‘ορθολογισμού’, δήθεν ‘επιστημοσύνης’, χωρίς κανένα πραγματικό περιεχόμενο. Χωρίς συγκεκριμένη θέση και ταυτότητα, τριγυρίζει άσκοπα στο γήπεδο, λερώνει τα χέρια του υπογράφοντας την ‘συμφωνία’, και το μόνο που επιδιώκει είναι να έλθουν έτσι τα νούμερα ώστε να γίνει κι αυτός ‘ρυθμιστής’ σε τι; Σε μια εκ του ασφαλούς χαμένη παρτίδα… 

Άφησα τελευταίο το πιο συγκροτημένο και πιο λογικό αφήγημα, αυτό του ΚΚΕ. Μ’ έναν Γενικό Γραμματέα σαφώς πιο επικοινωνιακό (και πιο ξεκούραστο) απ’ την κ. Παπαρήγα, επιτέλους, το σοβαρότερο και πιο έμπειρο κόμμα της αριστεράς, διατυπώνει εσχάτως με μεγαλύτερη σαφήνεια τις θέσεις του. Όταν κάνεις τάματα στο κέρδος και τον καπιταλισμό. Όταν δεν βλέπεις καμιά άλλη λύση εκτός από τας ‘ιδιωτικάς επενδύσεις’. Όταν αποφασίζεις στρατηγικά να ‘ανήκεις’ πάση θυσία σε λυκοσυμμαχίες. Όταν είσαι μια χαψιά οικονομία, μπροστά σ’ ένα τεράστιο και πανίσχυρο σύστημα. Όταν έχεις φτάσει στο σημείο για να επιζήσεις να έχεις ανάγκη απ’ τα ψίχουλα που σου πετάει, δεν υπάρχει καμία άλλη ελπίδα: Ή παραμένεις η ξεπουλημένη πόρνη που θα την απομυζούν στο διηνεκές ή τα βροντάς όλα κάτω, και βγαίνεις απ’ το σύστημά τους (ευρώ, Ευρώπες, και τα ρέστα). 

Και μην φανταστείτε πως στο ΚΚΕ δεν ξέρουν που πατάνε. Γνωρίζουν, είναι προσγειωμένοι, και στην πραγματικότητα δεν περιμένουν κανένα εκλογικό …θαύμα. Το είπε ξεκάθαρα ο κ. Κουτσούμπας στη Θεσσαλονίκη προχτές- πως για να αλλάξει κάτι στ’ αλήθεια, πρέπει πρώτα-πρώτα ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι να αποφασίσουμε να ‘ξεβολευτούμε’ (αυτή ήταν η ακριβής του λέξη). Ερήμην αποφασισμένου και συνειδητοποιημένου λαού, ανατροπές δεν γίνονται..

Κι αυτό, αργεί λιγάκι ακόμη._

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου