Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

Δείτε το άμεσα κύριε Αλεξιάδη...
Αγαπητοί κύριοι (και κυρίες) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, συνέλθετε επιτέλους ! Συνέλθετε και ξεκολλήστε απ’ την εμμονή σας στο λάθος, διότι πρέπει να ξέρετε πως οι ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, νεοεκλεγμένες ή παλιές, δεξιές ή αριστερές, ελπιδοφόρες ή σκιαχτικές, ακριβώς απ’ αυτά ΦΘΕΙΡΟΝΤΑΙ, απ’ τα άχρηστα βασανιστήρια στα οποία υποβάλλετε τον κόσμο.

Φυσικά και μιλώ για τις ‘τριμηνιαίες ΜΥΦ’, το νεόκοπο σύστημα των ‘Συγκεντρωτικών Καταστάσεων’, που δεν ξέρω ποιος νους τις σκέφτηκε και τις σχεδίασε εδώ και δυο χρόνια.

Ίσως να είστε νέοι οι περισσότεροι και να μην θυμάστε την αμαρτωλή ιστορία αυτών των ‘καταστάσεων’. Ίσως να μην ξέρετε πόσα δεινά έχουν επιφέρει για πολλά-πολλά χρόνια, εντελώς άσκοπα. Ίσως να μην θυμάστε πως κάποτε οι μαλάκες τις υποβάλλαμε με το χέρι για να ΜΗΝ διασταυρωθούν ποτέ! Ίσως να μην θυμάστε το αλαλούμ, όταν κάποιος, αποφάσισε να τις ζητήσει σε δισκέτα, που το φορμάρισμά της άλλαζε από μέρα σε μέρα κι από κομπιούτερ σε κομπιούτερ, με αποτέλεσμα πάλι να ΜΗΝ διασταυρωθούν ποτέ τους. Ίσως ακόμη να μην ξέρετε την θλιβερή ιστορία, όπου ΧΑΣΑΤΕ τις δισκέτες κάποτε, και στέλνατε εκείνα τα ευγενικά ραβασάκια ‘εάν είναι δυνατόν και τις έχετε φυλάξει ξανα φέρτε τες’!!...

Εν πάσει περιπτώσει, εδέησε ο Κύριος, και επιτέλους με το TAXIS, κάπως ισορρόπησε το πράγμα, (πάλι ο μαλάκας τις πληκτρολογούσε κατ’ ευθείαν φυσικά αλλά τέλος πάντων) γινόταν εύκολα η διασταύρωση, κι ακούγαμε πως κάτι επιτέλους ‘έπιανε’ το σύστημα (με τα εικονικά τιμολόγια κλπ).

Τώρα όμως, το παρακάνατε! Διότι με τον πανικό και την πρεμούρα ‘να συλλάβουμε την φοροδιαφυγή’ συλλάβατε …ένα έκτρωμα! Και δεν φτάνει που το σκεφτήκατε, ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ έκτοτε, σώνει και καλά να το ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ, παρά το γεγονός πως ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ (γιατί αλλιώς τόσες παρατάσεις;;) πως αυτό που ζητάτε απλά ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.

Κατ’ αρχήν η ΕΦΑΡΜΟΓΗ που στήσατε είναι ατυχής, και ιδιαίτερα δύσχρηστη (ούτε από έτος σε έτος δεν μπορείς να πας!)….

Δεύτερον, η εμμονή για ΟΛΕΣ τις συναλλαγές απ’ το πρώτο ευρώ (χωρίς το όριο των 300 ευρώ που υπήρχε) δεν καθιστά απλά την ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ αλλά και ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΙ τη δουλειά (και το κόστος)!

Τρίτον, η εμμονή σας για υποβολή σε τριμηνιαία βάση (ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΖΗΤΟΥΣΑΤΕ ΜΗΝΙΑΙΑ!!) και τετραπλασιάζει τη δουλειά και κάνει (επίσης) την συμφωνία ανεφάρμοστη (εγώ την εκδίδω την απόδειξη τριανταμία του μηνός, ο άλλος την καταχωρεί την επόμενη μέρα, χάσαμε..)…Με λίγα λόγια, και για να μην ζαλίζουμε και τον κόσμο, η εμμονή σας, σε κάτι ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ, την ώρα που ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΡΧΗ όλος ο ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ κόσμος σας ΦΩΝΑΖΕΙ πως δεν στήθηκε καλά το πράγμα, και πως δεν δουλεύει, είναι ακατανόητη. Και ελπίζω, η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ο νέος ΥΠΟΥΡΓΟΣ, οι νέοι ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, κλπ, να ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ και, εάν δεν τολμήσουν να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ αυτό το άχρηστο μέτρο, έστω να το επαναφέρουν στις προηγούμενες διαστάσεις του (ετήσια υποβολή με όριο τα 300 ευρώ).

Άντε, γιατί έχει κι ο ..μαλάκας τα όριά του !...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου